Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват яйцата и към тях се добавя млякото с 1 лъжичка сода в него. Разбърква се добре и се наливат около 2 водни чаши вода, накрая се слага брашното.
Ако сместа е много гъста се налива още вода. Докато се пържи първата палачинка се смесват другото мляко заедно с майонезата и лимоновия сок. Това е сосът, с който ще се маже всяка една от палачинките.
Когато първата палачинка е готова се изважда в чинията за тортата и докато втората се пържи, първата се маже със соса и се натрошава малко от сиренето.
Изважда се следващата палачинка и се слага върху вече натрошеното сирене. Отново се намазва със сос и се слагат маслини, нарязани в произволни форми. На следващата палачинка се слага тънко нарязан колбас и отново се затиска с друга, вече готова палачинка.
След това следва блат с царевица и така блатовете се редуват докато не свършат продуктите за плънката и сместа за палачинките. Последната, най-горна палачинка се намазва със соса и се подреждат по няколко парченца от всеки продукт, който присъства в плънката.
Готовата торта изстива около 15 минути на стайна температура, а след това се слага за около 3 часа в хладилник. Най-добре се поднася със студена биричка.
Коментари