Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Нервозни гъби

Нервозни гъби

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
26/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • хималайска сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват хубаво и се нарязват на средно едри парчета, ако са дребни се оставят цели. В дълбок тиган се загрява олио.

Гъбите се слагат в олиото и когато се запържат леко се поръсват с черен пипер и се разбъркват хубаво. След още около 30 секунди се поръсва отново с черен пипер и се разбърква.

Когато са почти готови се добавя и 1 к. л. лют червен пипер, разбърква се отново и се оставят да се изпържат.

Изваждат се в чиния и се посоляват с хималайска сол. По желание може да се поръсят със ситно нарязан пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Зашо си ги кръстила нервозни гъби?
30.05.2016 13:37
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Предполагам,чеса перфектни.Само не мие ясно защо нервозни.
26.04.2016 20:58
2
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тези гъбки са голяма вкуснотия, аз слагам и по малко масълце.
26.04.2016 18:03
2
Покажи всички подкоментари