Начин на приготвяне
Поставяме листа бутер тесто на плота. Обелваме и нарязваме бананите на дебели шайби.
Подреждаме парчетата банан едно до друго върху бутер тестото, на широката част на тестото.
От края на разстоянието между всеки две парчета банан правим разрези по цялата дължина на широката част - получават се ленти.
Равномерно върху бананите разпределяме течния шоколад. Започваме да навиваме на руло от бананите към края на лентите.
В тавичка с незалепващо покритие поставяме купичка и около нея като венец поставяме тестото с бананите. Разбиваме яйцето и с него мажем тестото.
Печем в загрята фурна до златисто. Малко преди да е напълно изпечен десерта начупваме белия шоколад и заедно с маслото го поставяме в празната купичка, която е в средата на десерта.
Поднасяме веднага. Белият шоколад в купичката, който се е разтопил, служи за сладък сос, в който да се топват отчупените сладки бананови хапки.