Елда с гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Елда с гъби
Снимка: Desislava Vasileva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Страхотна здравословна комбинация, за да се поглезят и най-капризните кулинари!"

Необходими Продукти

  • елда - 250 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 250 - 300 г
  • бульон - 1 с.л. зеленчуков на прах
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата и я сложете във 500 мл вода да кипне, като леко се посолява.

Оставете да къкри на тих котлона за 20 минути.

В същото време отделно в олиото запържете скълцаните ситно лук и праз.

Щом се позапържат, поръсете с малко захар и изчакайте леко да се карамелизират.

След това добавете почистените и нарязани гъби.

Оставете да се задушават до омекване, като накрая добавите и подправки на вкус.

Долейте 100 мл зеленчуков бульон и прибавете отцедената сварена елда.

Разбъркайте елдата с гъби за няколко минути и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана много леко и вкусно ястие.

Добавих също и много моркови и една нарязана люта чушцица, накрая.
20.11.2024 20:18
Dafi
Dafi
Много хубава рецепта! Благодаря! Аз предпочетох да накисна елдата във вода за няколко часа, така че изобщо не ми се наложи да я варя - това я прави доста по-полезна, а онзи й особен "дървеничен" вкус изцяло се поема от карамелизирания лук и соевия сос.
21.09.2013 21:00
9