Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Кремсупа с гъби и елда

Кремсупа с гъби и елда

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кремсупа с гъби и елда1 / 2
29/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • картофи - 1 - 2 броя
  • праз - 1 стрък
  • елда - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • мазнина - 60 мл растителна
  • сол
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • соево мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете ситно. Загрейте мазнинатата и запържете скълцаните праз и гъби. По желание може и да не запържвате, а направо да сложите всички зеленчуци да се варят до омекване.

След като гъбите и празът се запържат, долейте 1.5-2 л вода и прибавете нарязаните картофи. Варете до омекването им, като добавите кубче натрошен бульон и предварително накиснатата във вода елда.

След това пасирайте всичко, като добавите подправките и соевото мляко. Поднесете кремсупта с гъби и елда топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: