Начин на приготвяне
Яйцата и захарта разбиваме на пухкав крем. Към тях прибавяме олиото и прясното мляко. В купа смесваме сухите съставки и започваме да прибавяме по малко от тях към сместа докато се получи еднородна смес.
Готовата смес може да изпечем като един блат, който по-късно да разделим на три части или като три отделни блата. Печем в застлана с хартия форма на 160 градуса за 30 минути или до суха клечка. Изпечения блат оставяме да се охлади и чак тогава разделяме на три части.
За приготвянето на крема загряваме сметаната (не трябва да завира), начупваме в нея шоколада и разбъркваме докато се разтвори. Оставяме да се охлади.
Разбъркваме маскарпонето с пудрата захар и към него прибавяме 2/3 от охладения шоколадов ганаш. Другата част заделяме за украсата на готовата торта.
За сиропа карамелизираме захарта, сипваме водата и отново връщаме на котлона докато се разтвори карамелът.
Сглобяваме тортата, като първо поставяме блат, сиропираме, намазваме с 1/2 от крема, наръсваме половината смлени на едро ядки. Така продължаваме и с втория блат. Третия само сиропираме.
Накрая измазваме цялата торта с разбитата сметана, в която сме сложили предварително боята. Украсяваме с останалия шоколадов ганаш, смлените бисквити и бонбоните.