Начин на приготвяне
Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнината.
Добавете измития ориз и продължете готвенето, при непрекъснато бъркане. Добавете каймата, като предварително сте я размили в малко хладка вода.
Гответе при непрекъснато бъркане, до промяна цвета на каймата. Добавете червения пипер, овкусете със сол, черен и бял пипер.
Отстранете плънката от огъня. Почистете чушките от семената и дръжките и ги нарежете на по-дебели шайби.
Намажете дъното на подходяща тава за печене с олио. Подредете чушките една до друга.
Напълнете чушките с приготвената плънка. Полейте с хладка вода до покриването на чушките.
Изпечете ястието в загрята фурна до 220 градуса. След като водата изври, а чушките не са готови, може да ги обърнете внимателно, да долеете още малко топла вода и да допечете.
Малко преди готовност, полейте чушките със сметановата смес. Ще я приготвите, като разбиете яйцата, прибавите сметаната и киселото мляко и разбъркате добре.
Полетите чушки допечете до кафеникав загар на поливката. Преди сервиране, поръсете с листенца свеж магданоз.
Божествените чушчици със сметана и кайма са готови.