Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Божествени чушчици със сметана и кайма

Божествени чушчици със сметана и кайма

Божествени чушчици със сметана и кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Божествено ястие - опитайте и сами ще се убедите!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 - 6 бр. /червени, жълти, зелени/
  • кайма - 300 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • готварска сметана - 300 мл
  • кисело мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнината.

Добавете измития ориз и продължете готвенето, при непрекъснато бъркане. Добавете каймата, като предварително сте я размили в малко хладка вода.

Гответе при непрекъснато бъркане, до промяна цвета на каймата. Добавете червения пипер, овкусете със сол, черен и бял пипер.

Отстранете плънката от огъня. Почистете чушките от семената и дръжките и ги нарежете на по-дебели шайби.

Намажете дъното на подходяща тава за печене с олио. Подредете чушките една до друга.

Напълнете чушките с приготвената плънка. Полейте с хладка вода до покриването на чушките.

Изпечете ястието в загрята фурна до 220 градуса. След като водата изври, а чушките не са готови, може да ги обърнете внимателно, да долеете още малко топла вода и да допечете.

Малко преди готовност, полейте чушките със сметановата смес. Ще я приготвите, като разбиете яйцата, прибавите сметаната и киселото мляко и разбъркате добре.

Полетите чушки допечете до кафеникав загар на поливката. Преди сервиране, поръсете с листенца свеж магданоз.

Божествените чушчици със сметана и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: