Начин на приготвяне
Приготвяне на еклерите:
Загряваме водата, щипка сол и олиото до завиране. Като заври сипваме на един път всичкото брашно и бъркаме докато започне да се отделя от стените и стане на топка.
Махаме от котлона и оставяме за 3-4 минути. След това прибавяме яйцата едно по едно до пълното им усвояване.
Пълним шприц със сместа и шприцоваме форми по вкус. Печем на загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Приготвяне на крема:
В купа разбъркваме яйцата, брашното и 200 мл от млякото. На котлона слагаме да загряват останалите 800 мл мляко, захарта и ванилията.
Преди да заври, изсипваме яйчената смес, бъркаме до сгъстяване и варим около 5-6 минути, за да не мирише на сурово брашно.
Махаме от огъня и прибавяме маслото. Става хубав, нежен крем.
Изчакваме 15 минути да се охлади и пълним еклерите.
Топят се в устата!