Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Божествени еклери с домашен крем

Божествени еклери с домашен крем

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57543222
Божествени еклери с домашен крем
Снимка: Hristo-Y-Moni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Светът е по-хубав, откакто открихме изпитана рецепта за божествени еклери с домашен крем"

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • Продукти за крема
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на еклерите:

Загряваме водата, щипка сол и олиото до завиране. Като заври сипваме на един път всичкото брашно и бъркаме докато започне да се отделя от стените и стане на топка.

Махаме от котлона и оставяме за 3-4 минути. След това прибавяме яйцата едно по едно до пълното им усвояване.

Пълним шприц със сместа и шприцоваме форми по вкус. Печем на загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Приготвяне на крема:

В купа разбъркваме яйцата, брашното и 200 мл от млякото. На котлона слагаме да загряват останалите 800 мл мляко, захарта и ванилията.

Преди да заври, изсипваме яйчената смес, бъркаме до сгъстяване и варим около 5-6 минути, за да не мирише на сурово брашно.

Махаме от огъня и прибавяме маслото. Става хубав, нежен крем.

Изчакваме 15 минути да се охлади и пълним еклерите.

Топят се в устата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: