Начин на приготвяне
Продуктите са за две порции. Намажете дъната на две гювечета обилно с масло. Чукнете по 3 яйца във всяко.
Сложете капачетата и запечете за 3-4 минути в загрята фурна.
Извадете гювечетата от фурната, отворете капачетата и поръсете с натрошено сирене. Ако е необходимо, овкусете със сол. Разпределете сметаната в двете гювечета, като полеете яйцата и сиренето. Сложете капачетата и върнете ястието във фурната.
Печете още 3-4 минути / в зависимост от това как предпочитате яйцата - ако желаете да са по-твърди, увеличете времето за печене/.
Готовото ястие поръсете с листенца магданоз за декорация.
Експресна и много вкусна вечеря!
Яйцата по френски за 15 минути са готови.