Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Гювечета»Яйца по френски за 15 минути

Яйца по френски за 15 минути

Яйца по френски за 15 минути
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Само за 15 минути имате вкусно ястие, което ще се услади на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • сол
  • сирене - 200 г обезсолено
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за две порции. Намажете дъната на две гювечета обилно с масло. Чукнете по 3 яйца във всяко.

Сложете капачетата и запечете за 3-4 минути в загрята фурна.

Извадете гювечетата от фурната, отворете капачетата и поръсете с натрошено сирене. Ако е необходимо, овкусете със сол. Разпределете сметаната в двете гювечета, като полеете яйцата и сиренето. Сложете капачетата и върнете ястието във фурната.

Печете още 3-4 минути / в зависимост от това как предпочитате яйцата - ако желаете да са по-твърди, увеличете времето за печене/.

Готовото ястие поръсете с листенца магданоз за декорация.

Експресна и много вкусна вечеря!

Яйцата по френски за 15 минути са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: