Яйца по френски

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Яйца по френски1 / 2
10/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 10 бр, обелени
  • сол - на вкус
  • маслини - 12 бр., черни или зелени, без костилката
  • яйца - 4 бр., сварени твърдо, нарязани на филийки
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • праз - 2 стръка, бялата част
  • сос бешамел - 2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л., нарязано на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Доматите се режат на половинки, по дължина. Подготвя се огнеупорен съд за печене и се покрива дъното с пласт от домати.

Поръсва се със сол. Върху тях се слага половината от маслините, половината от яйцата, половината от магданоза и щипка сол. Отгоре се покрива с тънък слой от соса бешамел и праз.

Продължава се подредбата по същия начин до изчерпване на продуктите. Маслото се разпръсква най-отгоре. Пече се около 25- 30 мин., докато повърхността стане светлокафява. Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: