Начин на приготвяне
Нарязваме на дребно лука и пържим в малка тенжера докато промени цвета си и към него добавяме 500 мл. вода, като започне да ври водата добавяме булгура и варим 3 минути.
След това добавяме солта, черния пипер и джоджена, бъркаме и сваляме от котлона, захлупваме с капак, завиваме с кърпа и изчакваме 3 часа да набъбне булгурът.
През това време слагаме около 2 литра вода да заври. След като вече е завряла водата заливаме листата с нея, чакаме около 5 минути и ги прецеждаме.
Като минат 3 часа и булгурът е набъбнал към него добавяме 2 яйца, разбъркваме добре и свиваме сарми - ако листата са малки слагаме половин с.л., а ако са големи 1 с.л.
После слагаме на дъното на тенджера 2- 3 листа, нареждаме сармите и отгоре пак листа, върху листата слагаме маслото и ги заливаме с топла вода докато водата покрие сармите. Варим на слаб огън 25-30 мин.
След като са готови чакаме да изстинат и приготвяме соса, като счукваме чесъна и го разбъркваме с кисело мляко. Слагаме в чинийки сарми и отгоре добавяме соса.