Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса; Плоска тава с хартия за печене.
Филийките от франзелата се разрязват под висок диагонал. С четка се намазват и от двете страни със зехтин. Подреждат се в тавата и се запичат на високите градуси точно за 6 минути.
Междувременно доматите се обелват от люспата и нарязват на кубчета, поставят се в купа. Добавя се пресован чесън, балсамовият оцет, солта, черен пипер и наситнен босилек. Разбърква се.
Изваждат се филийките и още горещи се намазват отгоре с разрязаната страна на чесъна. Отгоре със супена лъжица се поставя сместа от доматите.
Брускетите може да се приготвят за самостоятелна лека вечеря или допълнение към паста.
Източник: BuzzFeed
Забележка: Франзелата ми беше топла и трудно се режеше, затова и филийките са малко по-плътни.
По принцип брускетите не се приготвят със стар хляб, трябва да е пресен, но останал от предния ден, тогава е по-сух и по-добре ще се изпече, също така и не се режат на тънички филийки, защото бързо ще прегорят, нека да са около 2 см дебелина.
Брускетите с домати и босилек са готови.
Коментари