Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура със сметана и картофи на фурна

Ципура със сметана и картофи на фурна

GabrielaGabriela
Новак
3514358
Ципура със сметана и картофи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Да приготвим вкусна риба по гръцки и да се насладим на живота, както само те умеят"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • картофи - 4 бр. средно големи
  • готварска сметана - 200 мл
  • копър - 4 - 5 стръка (пресен)
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре рибата. Осоляваме хубаво рибата отвътре и отвън. Настъргваме скилидките чесън и ги слагаме в рибата заедно с дафиновия лист и малко ситно нарязан копър.

Изсипваме сметаната в дълбок съд, като към нея прибавим сол, пипер и ситно нарязан копър. Разбъркваме и оставяме настрани.

Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца с дебелина около 1 см. Намазваме си тавичката обилно с олио и редим картофите на дъното.

Изсипваме сметаната и слагаме рибата отгоре. Мажем и рибата с олио и слагаме 2-3 кръгчета от картофите върху рибата.

Завиваме тавата с алуминиево фолио и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна за 25 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото и продължаваме да я печем още 20 минути, но вече на 225 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: