Начин на приготвяне
Разбивам охладената сладкарска сметана с миксер.
Белия шоколад начупвам на парченца и заедно със малко готварска сметана разтопявам на водна баня или в микровълнова.
Смесвам разбитата сладкарска сметана с белия шоколад, маскарпонето и ванилията. Разбърквам с миксер на бавни обороти.
В тавичка подреждам бисквити, предварително топнати в студено мляко, докато се покрие дъното.
Нанасям пласт крем, отново бисктити, крем, бисквити. Завършвам на крем. Отгоре поръсвам с настърган на едро шоколад.
Завивам тавичката със стреч фолио и поставям в хладилник за 5-6 часа поне.
Сервирам като с лъжица за сладолед гребвам от мусо маскарпонето по 3 топки и поставям в десертна чинийка.
Отгоре поставям топка сладолед и декорирам със замразени (или пресни) ягоди и поливам с течен шоколад.