Начин на приготвяне
Кадаифът се слага в добре намазана с масло тава. Останалото масло се разпределя на малки парченца отгоре върху кадаифа. Тавата се слага в предварително загрята фурна на умерена температура.
Пече се, докато кадаифът придобие приятна златиста коричка отгоре. Оставяме да изстине.
Сиропа приготвям от захарта, водата, ванилията, сока от портокала и ивичките лимонова и портокалова кора, които отстранявам, след като сиропът поври около 5 минути.
Оставям за около 15 минути настрана да не е много горещ.
Изпечения кадаиф, вече изстинал, поливам със сиропа. Когато поеме сиропа и поизстине, покривам със стреч фолио и оставям на хладно за поне 12 часа. По-хубав става като престои.
Отгоре поръсвам с натрошени лешници.
Гарнирайте със сметана и плодове по ваше желание.
Кадаифът с лешници е готов.