Кадаиф с лешници

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кадаиф с лешници
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Винаги има място в стомаха за парче страхотен кадаиф"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 1 опаковка от 400 г
  • за сиропа
  • захар - 600 г
  • вода - 800 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • масло - 125 г
  • лешници - за гарниране
  • плодове - по желание
  • сметана - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се слага в добре намазана с масло тава. Останалото масло се разпределя на малки парченца отгоре върху кадаифа. Тавата се слага в предварително загрята фурна на умерена температура.

Пече се, докато кадаифът придобие приятна златиста коричка отгоре. Оставяме да изстине.

Сиропа приготвям от захарта, водата, ванилията, сока от портокала и ивичките лимонова и портокалова кора, които отстранявам, след като сиропът поври около 5 минути.

Оставям за около 15 минути настрана да не е много горещ.

Изпечения кадаиф, вече изстинал, поливам със сиропа. Когато поеме сиропа и поизстине, покривам със стреч фолио и оставям на хладно за поне 12 часа. По-хубав става като престои.

Отгоре поръсвам с натрошени лешници.

Гарнирайте със сметана и плодове по ваше желание.

Кадаифът с лешници е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: