Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Чоризо с три вида сирена

Пица Чоризо с три вида сирена

Пица Чоризо с три вида сирена
Снимка: Полина Станчева
1 / 2
31/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Главозамайваща пица, от която непременно ще си вземем поне 3 парчета и ще си ги изядем с апетит!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче (20 г)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • За плънката
  • кетчуп - Heinz
  • чоризо - 200 г салам
  • топено сирене - 1 пакетче
  • моцарела - 2 пакетчета
  • кашкавал - 200 г
  • маслини - 10 - тина
  • царевица - 1 малка китуйка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в охладеното мляко с една много малка щипка захар, след това разбиваме яйцата.

В голям съд омесваме брашното, разтворената мая, яйцата и олиото до получаване на меко тесто /не е нужно да втасва/.

Тестото се разделя на две /количеството е за две тави/, намазваме ръцете с олио и разтегляме до някъде. Поставяме го в намазнена тава и се раздърпва.

Пицата се намазва с кетчупа, след това се добавя предварително настърганият кашкавал, топеното сирене и Моцарелата. Отгоре нареждаме салама Чоризо и поръсваме с маслините и царевицата.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: