Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашен кетчуп»Кетчуп – сос за пици

Кетчуп – сос за пици

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кетчуп – сос за пици
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
250 мин.
Порции
16
"Предвидливата домакиня винаги крие в килера 5-6 бутилки готов домашен сос за пица"

Необходими Продукти

  • домати - 15 кг
  • лук - 10 глави средни
  • чесън - 60 скилидки
  • оцет - 26 с.л.
  • захар - 26 с.л.
  • сол - 4 с.л. равни
  • карамфил - 30 зърна смлени
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • индийско орехче - 2 пакетчета смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава, нарежете почистените и измити домати, лук, чесън, добавете всички подправки и варите 1 час или до желаната гъстота.

Оставете сместа да се охлади и я прекарайте през машина за отделяне на семки и люспи.

Напълнете предварително измитите и подсушени шишенца, затворете и стерилизирайте за 10 минути само за капачката.

Кетчупът или сосът за вашите пици е готов, наслаждавайте му се и зиме и лете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: