Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Зеленчуково-рибна салата

Зеленчуково-рибна салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Зеленчуково-рибна салата1 / 2
18/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Виното е изстудено, масата е сложена, а гостите вече чукат на вратата. Салатата готова ли е?"

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 консерва филе
  • картофи - 4 пресни
  • маруля - 4 листа
  • домати - 2 неголеми
  • маслини - 6 броя, обезкостени
  • зелен фасул - 1 шепа
  • яйца - 2 броя, твърдо сварени
  • за дресинга
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения зелен фасул бланширайте за 5 минути във вряща подсолена вода и го отцедете. Пресните почистени картофи сварете също в подсолена вода.

След това ги отцедете, охладете и нарежете. Добавете ги в голяма чиния, в която сте накъсали едро марулята.

Добавете нарязаните домати, маслини, сварения за зелен фасул и накъсаното филе риба тон. Леко объркайте и подредете нарязаните яйца.

Разбийте съставките за дресинга с подправките и полейте салатата. Поднесете зеленчуково-рибната салата веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радка
Радка
много хубава салата, в действителност! Мерси и поздрави
19.07.2012 12:22