Начин на приготвяне
В голяма купа цялата вода се разбърква със захарта. В голям блендер/робот се изсипват лимоновият сок, кората от настърган лайм и се наливат 3 чаши от захарната вода.
Това е така, защото колкото и да е голям блендерът/роботът, няма да може да побере всичката течност. Добавя се и кондензираното мляко.
Разбива се на високи обороти до пяна. Сваля се от робота и се излива при останалата захарна вода. Разбърква се. Изсипва се във висока чаша пълна с лед.
Източник: Natasha`s Kitchen LoveFood
Забележка: Елементарна рецепта за една разкошна, освежаваща, лека, силно ароматна лимеада/ лимонада от Лайм за горещите дни през лятото.
Бразилската лимеада (лимонада) е готова.
Захарта може да варира, тя е на вкус. Кондензираното мляко не може да се замени.