Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Уникално вкусно билково песто

Уникално вкусно билково песто

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Уникално вкусно билково песто
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Толкова много видове песто в едно - разкошно е!"

Необходими Продукти

  • босилек - 25 г пресен
  • мента - 25 г прясна
  • копър - 1 малка връзка (25 г)
  • моцарела - 60 г
  • бадеми - 1 с.л. сурови
  • шамфъстък - 1 с.л.
  • червени боровинки - 2 с.л. сушени
  • чесън - 1 малка скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • франзела - 1 бр.
  • чери домати - няколко броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препечете леко бадемите за няколко минути на сух тиган. Босилека, ментата и копъра измийте и отцедете от водата.

В подходящ съд накъсайте зелените подправки, като отстраните дръжките им, добавете накъсаната моцарела, малко зехтин, сол, черен пипер, леко начуканите в хаванче шам фъстък и бадеми (може и цели, ако сте сигурни в пасатора си), скилидката чесън, сушените червени боровинки и лимоновия сок.

Пуснете пасатора за около 1 минута, но не по-дълго, за да не стане на каша.

Пробвайте на вкус и добавете по желание още зехтин, сол или черен пипер. Желателно е текстурата на пестото да се получи по-грапава и да е по-едро смляно всичко, за да се усещат отделните съставки.

Нарежете франзелата под ъгъл на филийки и ги препечете от двете страни в тостера или във фурната.

Намажете ги с пестото, поднесете ги върху плато, гарнирани със листенца зелени подправки (босилек, мента, копър) и чери доматки.

Уникално вкусното билково песто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Разкошотия, поднесена с вкус!
01.09.2017 11:44
4