Вкусотия от пилешки остатъци

01/09/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 993
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 филе (бялото месо) от печено пиле
  • тиквичка - 1 малка
  • лук - 1 средна глава
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Историята на тази манджа ми се струва интересна, затова ще я разкажа по-подробно. Печеното пиле на грил от магазина бе донесено и изядено избирателно - кълки и крилца. А бялото месо остана за баламурниците. Почесах се по врата - какво да го правя, порових из готварските сайтове и накрая скалъпих следната вкусотия.

Запържих с масло ситно нарязания лук. Минах през месомелачката нарязаната сурова и обелена тиквичка, после филето, после лука и завърших с мъничко крайче от хляб, накиснато с малко вода.

Прибавих в каймата едно яйце, малко сол и повечко черен пипер. Омесих сместа, оформих кюфтенца, всяко от тях овалях първо в яйце, после в галета и изпържих в сгорещено олио, но не прекалено - на 8 от 9 върху керамичния плот.

От разбитото за паниране яйце остана малко и пак се зачудих какво да правя. Но не за дълго. Изсипах го при още пържещите се последни 3 кюфтенца и си спретнах мини-омлетче. Кюфтенцата извадих върху домакинска хартия, да попие излишната мазнина.

Получиха се супер! С няколко резенчета домати за гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар