Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на крутоните.
Нарязваме филиите пълнозърнест хляб на кубчета, посоляваме ги с подправките, объркваме, поливаме с зехтина и печем във фурната, ката бъркаме често на не изгорят.
След това запичаме в тиган бекона, който е съвсем нарязан на тънко. Зелето нарязваме на дълги и тънки жулиени, краставицата на решетка с ренде, моркова настъргвме.
прибавяме царевицата, смесваме всички зеленцуци и овкусявяме с малко хималайска сол и сока от лимона.
Върху зеленчуците подреждаме парченцата бекон и хрупкавите крутони, украсяваме с маслини, поръсваме с пресен копър, поднасяме с дресинга, който е приготвен по следния начин-към киселото мляко прибавяме счукания чесън, майонезата и пестото, разбъркваме.
Вкусотия!
P.S. В тази дълга зима привършиха трушиите и започнах да експериментирам със салатите, но се получи... Вкусотия ! ! !
Коментари