Начин на приготвяне
Това е заготовка от зеленчуци за зимата. Приготвя се сега и се ползва за приготвяне на супи, яхнии и други ястия.
Обелваме морковите с белачка за картофи, срязваме на две през средата, а после нарязваме на полумесеци или на малки кубчета.
Чушките се почистват от семената и нарязваме на лентички.
Червените домати се белят, семената се отделят и нарязваме само твърдата част. Обелен се нарязва и лукът на ситно заедно със няколко стръка копър, китка магданоз и целина.
Разбъркваме добре с ръце нарязаните зеленчуци и разпределяме в найлонови пликове по 1 решетъчна лъжица, колкото за едно готвене.
Връзваме отгоре, да се получи като бомбичка. Излизат 9-10 бр. и съхраняваме във фризера.
Когато се готви супа, малко преди да е готова, се пуска зеленчуковата смес.
Така се запазват витамините и ще имате усещане за пресни зеленчуци през зимата.
Витаминозните бомбички за зимата са готови.