Баничка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Баничка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
"Миризмата на току що изпечена баничка ни събуди и ни доведе в кухнята!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 300 гр.
  • масло - 1 пакетче
  • мая
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.

Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.

След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.

Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Вкусни! Браво!
15.05.2016 02:19
Илияна Димова
Илияна Димова
Да захарта помага на маята
27.01.2016 06:14
1
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Маята трябва да се разтвори в течност и захар.Сол не се слага както е казал и потребителя преди мен.
17.12.2015 18:02
2
469303
469303
tnx
21.11.2014 16:48
1
whatever
whatever
Един съвет: не поставяйте солта в маята, убива дрождите и по - малко втасва.
03.03.2010 13:47
5