Начин на приготвяне
Сиренето се намачква с вилица, прибавя се изварата и се разбъркват добре.
Киселото мляко се смесва с бакпулвера и се разбърква до шупване, добавя се към разбитите яйца, прибавя се солта и се смесва и разбива добре със сиренето и изварата.
Взема се кора, намазва се с плънката и върху нея се слага втора кора. Тя също се намазва с плънка и върху нея се слага трета кора...така и четвърта...намазва се и се навива но руло.
Поставя се в застлана с домакинска хартия тава. Така се процедира и с останалите четворки кори.
Готовата баница се намазва със сместа от разбитото яйце и кисело мляко.
Отгоре се поставят парченцата масло. Поръсва се със сусам.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 минути до готовност.
Пухкавата баничка е много вкусна.