Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баничка

Пухкава баничка

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Пухкава баничка
Снимка: Dora Grozeva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Колкото по-пухкава е баницата, толкова по-бързо ще се изяде"

Необходими Продукти

  • баница фамилия - 1 пакет кори
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • извара - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 80 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За намазване отгоре
  • яйце - 1 бр. разбито с 2 - 3 с.л. кисело мляко
  • краве масло - 50 г на парченца
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се намачква с вилица, прибавя се изварата и се разбъркват добре.

Киселото мляко се смесва с бакпулвера и се разбърква до шупване, добавя се към разбитите яйца, прибавя се солта и се смесва и разбива добре със сиренето и изварата.

Взема се кора, намазва се с плънката и върху нея се слага втора кора. Тя също се намазва с плънка и върху нея се слага трета кора...така и четвърта...намазва се и се навива но руло.

Поставя се в застлана с домакинска хартия тава. Така се процедира и с останалите четворки кори.

Готовата баница се намазва със сместа от разбитото яйце и кисело мляко.

Отгоре се поставят парченцата масло. Поръсва се със сусам.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 минути до готовност.

Пухкавата баничка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: