Супа с нахут и макарони

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Супа с нахут и макарони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Постна супичка, която ще приготвите за има-няма 30 минути"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г от консерва
  • макарони - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • пиперки - 1 бр.
  • пресен лук - 1 - 2 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и лукът се нарязват на ситно. Нарязват се морковът и пиперката на по-едро.

Макароните се слагат да се сварят. През това време в сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци заедно с мащерката.

Наливат се 2 литра (8 ч.ч.) вода, посолява се и се оставя да заври. Когато макароните са вече сварени, се измиват от водата и се отцеждат. Не е нужно да останат съвсем сухи, но поне повечето от водата да се излее.

Когато водата на супата е завряла, се слага бульончето и се добавят нахутът и макароните.

Ако е необходимо, се добавя още сол. Накрая макаронената супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Супата с нахут и макарони е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: