Начин на приготвяне
Най-дългата стъпка е да сварите нахута, аз го приготвям предния ден.
В тиган налейте обилно зехтин, добавете настъргания лук (настърган на едро на широките дупки) и оставете да къкри бавно, ако прекалено се изсуши, изсипете 2 супени лъжици вода от вареният нахут.
Междувременно нарязваме спанака с нож.
Добавете спанака, варете ги няколко минути при много висока температура, те трябва да цвърчат.
Комбинирайте нахута с малко вода за готвене.
Варете всичко за 10 минути.
Междувременно изсипете водата в средна тенджера, оставете я да заври и сварете пастата.
Издърпайте го al dente, отцедете и разбъркайте всичко за 5 минути. Аз не разбърках, за да се види по-добре, консистенцията на пастата.
Подправете със сол, черен пипер и малко повече олио, сложете капака и подправете за 10 минути.
Ще бъде по-вкусно и по-кремообразно.
Макароните с нахут и спанак са готови.
Приятен апетит!