Пържоли с меден лук

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
21/07/2012
"Ароматът, който се носи от кухнята, ще ви подскаже, че това не са обикновени пържоли с лук, а най-вкусните пържоли, които някога ще опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 954
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • коняк - 60 - 70 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • за медения лук
  • лук - 5 глави, средни
  • лимони - сок от половин
  • мед - 3 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на пържоли. Добре ги посолете и поръсете с черен пипер и мащерка. Разбъркайте заедно горчицата, коняка и 3 с.л. олио и намажете обилно месото.

Наредете го в подходяща намазнена тава и оставете да се овкусява за 1 час. След това долейте малко водичка в тавата, сложете алуминиево фолио отгоре и пухнете пържолите да се изпекат в загряна на 200 градуса фурна до готовност.

Почистения лук нарежете на полумесеци. Сложете го в съд на котлона да се задушава под капак заедно с оцета, лимоновия сок, олиото и солта, докато течността се изпари, за около 20 минути. Добавете меда, разбъркайте и оставете да се задушава за още 5-6 минути.

Поднесете пържолите, поръсени обилно с медения лук. За гарнитура може да приготвите салата или картофено пюре.

Рейтинг

5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар