Пържоли с лук по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пържоли с лук по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 6 глави
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 200 г
  • сол - 3 щипки
  • картофи - 600 г (сварени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на шайби, овалва се в брашното и се запържва в половината олио.

Месото се нарязва на пържоли, леко се начуква и се посолява.

Запържва се от двете страни в останалото олио.

Готовите пържоли се поливат с разтопено масло и отгоре се слага пърженият лук.

Сервират се с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: