Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Млечно-чеснов пастет

Млечно-чеснов пастет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Млечно-чеснов пастет2 / 2
20/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Всеки може да приготви този вкусен млечно-чеснов пастет при това за минути"

Необходими Продукти

  • извара - 300 г
  • сирене - 200 г Дунавия
  • майонеза - 2 с.л. домашна
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • червен пипер - 2 - 3 щипки или на вкус + лют по желание
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скилидките чесън. Сложете ги в купа, където сте сипали изварата, майонезата и натрошеното сирене Дунавия.

Започнете да пасирате сместа, докато се получи гладка смес.

Добавете зехтина, малко сол и червен пипер на вкус и отново добре объркайте.

Така приготвения чеснов пастет сложете за 30 минути в хладилника, за да стегне.

Този млечно-чеснов пастет е подходящ за сандвичи, салата и гарниране на меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
47
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

вяра
вяра
върви страхотно с тиквички :)
12.07.2013 12:29
Антонина
Антонина
Забравих да спомена, че намазан върху препечена филийка е нещо божествено... Чудесна разядка!
31.12.2012 12:27
1
Антонина
Антонина
Страхотна рецепта! Пробвайте я,няма да съжалявате!!!
31.12.2012 12:22
1