Туршия от карфиол и морков

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
04/09/2017
"За да има да си боцкате през зимата "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 215
  • Преглеждания за месеца2384
  • Преглеждания за седмицата213
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • карфиол - 4 кг
  • моркови - 2 кг
  • аспирин
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът и морковите се нарязват на едро. Разбъркват се. Бурканите се пълнят с нарязаните карфиол и моркови. Притискат се плътно.

Във всеки буркан се слагат по два аспирина, 1 кафена чаша оцет, 1 чаена лъжица сол и 1 супена лъжица олио.

След като сме напълнили бурканите се доливат с гореща вода. Бурканите се затварят и се обръщат с капачките надолу.

След това бурканите се завиват. В продължение на два дена бурканите се разклащат. След това се прибират.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар