Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с карфиол, корнишони и моркови

Туршия с карфиол, корнишони и моркови

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k983
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Туршия с карфиол, корнишони и моркови
Снимка: Lenka
1 / 3
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"В едно порядъчно домакинство нещата са в баланс - жената прави туршията, а мъжът се грижи за ракията"

Необходими Продукти

  • карфиол - 4 кг
  • корнишони - 3 кг
  • моркови - 1 кг
  • вода - 6 л
  • оцет - 1.5 л
  • сол - 225 г
  • захар - 375 г
  • винобран - 20 г
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и го нарежете на рози.

Обелете морковите и ги нарежете на 2-3 части.

Измийте краставиците с четка. Важно е зеленчуците за нашата туршия да са здрави и твърди.

Подредете зеленчуците в буркани, смесени, така че всеки зеленчук да е във всеки буркан.

Смесете водата с оцета, солта, захарта, винобрана и черния пипер.

Разбъркайте, докато солта и захарта се разтопят.

Изсипете сместа в бурканите. Оставете на тъмно и хладно място за един месец.

Насладете се на домашно приготвена туршия с карфиол, корнишони и моркови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: