Начин на приготвяне
Чушките се почистват от вътрешността и се измиват. Редят се върху кухненска хартия да се отцедят. Лукът се нарязва на едро.
В купа се смесват каймата, оризът, нарязаният лук. Овкусява се със сол на вкус, черен пипер, чубрица. Каймата се омесва хубаво.
С получената смес се пълнят чушките. В дълбока тава тава се слагат стръковете чубрица. С тях се прави решетка на дъното на тавата.
Доматите се режат на кубчета и се слагат върху чубрицата. Отгоре се редят пълнените чушки. Заливат се с вода, колкото да ги покрие.
Наредените чушки се захлупват с една чиния и се слагат във фурната на 200 градуса. Пекат се около 40 минути. След като са готови чушките се вадят от фурната.
Маха се чинията, която затиска чушките. В отделен съд се разбиват яйцата с киселото мляко. С тази смес се заливат чушките и се връщат във фурната за още 10-15 минути.
Чушките с кайма са готови.