Чушки с кайма

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Чушки с кайма
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Любимите ни пълнени чушки в един много вкусен вариант със заливка - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • чушки - 12 - 15 бр.
  • лук - 3 големи глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чубрица - няколко стръка
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от вътрешността и се измиват. Редят се върху кухненска хартия да се отцедят. Лукът се нарязва на едро.

В купа се смесват каймата, оризът, нарязаният лук. Овкусява се със сол на вкус, черен пипер, чубрица. Каймата се омесва хубаво.

С получената смес се пълнят чушките. В дълбока тава тава се слагат стръковете чубрица. С тях се прави решетка на дъното на тавата.

Доматите се режат на кубчета и се слагат върху чубрицата. Отгоре се редят пълнените чушки. Заливат се с вода, колкото да ги покрие.

Наредените чушки се захлупват с една чиния и се слагат във фурната на 200 градуса. Пекат се около 40 минути. След като са готови чушките се вадят от фурната.

Маха се чинията, която затиска чушките. В отделен съд се разбиват яйцата с киселото мляко. С тази смес се заливат чушките и се връщат във фурната за още 10-15 минути.

Чушките с кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: