Начин на приготвяне
Оризът се сварява в съотношение ориз към вода 1:3. Докато се вари, или след като е готов, му се добавя малко олио и после се оставя настрана.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Целината и пиперките се нарязват на кубчета, а морковите на кръгчета, половинки или четвъртинки. Нарязва се и зелето.
Загрява се олио, в което около 1 минута се запържва лукът заедно с щипка сол.
Добавят се чесънът, морковите, целината, пиперките, зелето и останалото олио. Запържват се.
Подправя се със сол, черен пипер, риган и чили.
Добавя се дафиновият лист и се прибавя доматеното пюре. Готви се около 10 минути, като от време на време се разбърква, докато зеленчуците омекнат.
Прибавят се нарязаните домати и се готви още около 2 минути.
Ред е на водата, а след това към нея и кубчето бульон. Оставя се да заври и след това котлонът се намаля на средна степен. Вари се до готовност на зеленчуците.
Премахва се от котлона и ако е възможно, се изважда дафиновият лист. Когато супата се охлади, или преди да се сервира, се добавя предварително приготвеният ориз.