Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Украинска люта супа с месо и боб

Украинска люта супа с месо и боб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украинска люта супа с месо и боб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 500 г от консерва
  • бульон - 1.2 л месен
  • боб - 300 г от консерва
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата в олиото за около 5 минути, като каймата се мачка с вилица.

Чесънът се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Лютата чушка се нарязва на тънки колелца и се добавя в сместа. Накрая се добавя брашното и сместа се пържи 1 минута.

Добавят се пасираните домати, бульонът и сместа се кипва. Бобът се отцежда и се добавя към врящата супа. Добавя се сол, черен пипер и супата се вари на бавен огън 20 минути. Сервира се, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: