Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Македонска баница

Македонска баница

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5 порции
"Става ли дума за баница, не е важно каква е, а колко е вкусна, а тази е великолепна"

Необходими Продукти

  • За корите
  • вода - 200 мл хладка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • брашно - 400 г
  • масло - 250 г
  • За пълнежа
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме водата, яйцето, олиото, оцета, солта и постепенно добавяме от брашнотo. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 30-36 топчета.

Всяко едно топче разточваме на малка питка и ги нареждаме една върху друга на две места по 15 броя, като ги намазваме помежду им с масло. От получените питки разточваме две кори.

Едната кора слагаме в намаслена с масло тава, върху нея поръсваме с предварително натрошеното сирене, разбито с 2 яйца и отгоре слагаме втората кора.

Заливаме я с останалото разтопено масло и я слагаме да се пече в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: