Македонска мусака

tincheetinchee
Новак
122
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Македонска мусака
Снимка: tinchee
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Днешното предложение за обяд - много вкусна мусака по македонски ="

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 500 г, смесена
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 чаша (или кисело мляко)
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 3 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • вегета
  • куркума
  • дафинов лист
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете лука, чесъна, моркова, червената чушка на ситно и ги запържете на слаб огън, за да се смесят вкусовете им.

След това слагаме каймата за мусаката и всичко се запържва хубаво (ако каймата е на едри парчета, тогава се слага малко вода, за да се раздроби).

Овкусете всичко по ваш вкус (аз добавям вегета, черен пипер, сушен магданоз, куркума, дафинов лист и розмарин малко).

В предварително загрята глинена тава се нареждат картофите, нарязани на тънки кръгчета, след което сместа се слага, кагато е максимално запържена, след което отгоре се нарежда още един ред картофи. Слагаме малко вода, приблизително 200 гр., и слагаме да се пече мусаката на 200 градуса.

Печете 40 минути или докато картофите покафенеят отгоре.

След това я изваждаме и правим заливката за мусака с яйцата и киселото мляко, подправяме и изсипваме в тавата, нека да има заливка навсякъде. След това нареждаме кашкавал на кубчета или настърган по ваше желание, отгоре слагаме малко сух магданоз и връщаме мусаката във фурната за още 15-20 минути.

Приятно похапване на македонската мусака!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава мусака стана!
20.10.2024 20:50