Зрял боб с булгур

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зрял боб с булгур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 300 г зрял, сварен
  • булгур - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 2 средни
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително боба, без да го преварявате.

Сложете скълцания праз да се запържи в сгорещено олио заедно с настъргания морков. След като омекнат, добавете ситно нарязаните чушки.

Долейте 300 мл вода и сипете булгура. Оставете ястието да се вари за около 20 минути до набъбването му и докато водата се абсорбира.

Добавете сварения боб и овкусете със сол, чубрицата, червения пипер, джоджен, разбъркайте за кратко и снемете от котлона.

Може да поднесете зрелия боб с булгур с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
41
30
23
10
Дай твоята оценка: