Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зрял боб с киселец

Зрял боб с киселец

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зрял боб с киселец1 / 2
04/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • киселец - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 1 нощ в студена вода. Измива се и се вари. Киселецът се реже на дребно и се задушава в половината мазнина.

Нарязвате лука и чесъна на ситно и ги запържвате в останалата мазнина. Сипвате брашното и разреждате с водата, в която сте варили боба.

Поръсвате с червен пипер, посолявате, подправяте със стрит джоджен и варите още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: