Начин на приготвяне
Поставете в тенджера ябълките, крушите, прасковите, ябълковия сок, смляната подправка за сладкиши и 120 мл вода. Сложете съда на силен котлон и оставете плодовата смес да заври, като от време на време разбърквате.
Намалете котолона на ниска степен и варете сместа, без да покривате тенджерата, докато остане само пулпът, а течността заври. Разбърквайте често, за да не залепне по дъното на тенджерата.
Преместете съда от котлона и оставете съдържанието да се поохлади. След това опитайте на вкус и добавете лимоновия сок, ако е прекалено сладко.
Прехвърлете плодовата смес в кухненски робот или пасатор и я разбийте на гъсто пюре.
Оставете да изстине напълно преди да сервирате. Може да съхранявате сместа в хладилник до 2 седници в покрит съд.