Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр със смесени плодове

Конфитюр със смесени плодове

Конфитюр със смесени плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4 бурканчета

Необходими Продукти

  • За един килограм
  • зелени ябълки - 500 г обелени и почистени, нарязани на едро
  • сушени круши - 250 г почистени
  • сушени праскови - 250 г почистени
  • ябълков сок - 360 мл
  • подправка за сладкиши - ½ чаена лъжица смляна (смес от канела, индийско орехче, бахар, джинджифил и кориандър)
  • лимонов сок - ½ чаени лъжички или на вкус (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в тенджера ябълките, крушите, прасковите, ябълковия сок, смляната подправка за сладкиши и 120 мл вода. Сложете съда на силен котлон и оставете плодовата смес да заври, като от време на време разбърквате.

Намалете котолона на ниска степен и варете сместа, без да покривате тенджерата, докато остане само пулпът, а течността заври. Разбърквайте често, за да не залепне по дъното на тенджерата.

Преместете съда от котлона и оставете съдържанието да се поохлади. След това опитайте на вкус и добавете лимоновия сок, ако е прекалено сладко.

Прехвърлете плодовата смес в кухненски робот или пасатор и я разбийте на гъсто пюре.

Оставете да изстине напълно преди да сервирате. Може да съхранявате сместа в хладилник до 2 седници в покрит съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: