Начин на приготвяне
Започва се с приготвянето на конфитюра. В буркан се смесват сушените плодове, нарязани на ситно с ябълката, бадемите, портокаловите корички, маслото, захарта и подправките. Разбърква се много добре и се залива с коняка.
Прибира се на хладно и тъмно място. След един ден се разбърква, разтриса се буркана и се оставя да преседи 2 седмици в хладилник, преди да се ползва. След това време се е получил уникално вкусен домашен свеж конфитюр от плодовете.
Бутертестото, противно на правилата, в тази рецепта се оставя да бъде със стайна температура и да е сравнително меко. Така по-лесно се залепват крайчетата на бисквитката и се избягва разлистването му, което в случая е нежелателно.
Тестото леко се разточва с точилка. Нарязва се на ленти, примерно 12/5 см. По средата на лентата и по дължина се слага от конфитюра около 1 ч.л. С пръсти се прищипват крайчетата и се затварят двата края. С длани се разточва на пуричка и малко да се издължи. Завива се на кравайче, притискат се двата края (бисквитката може и да се завие само във формата на подкова). Поставят се в тава покрита с хартия.
Пече се на 200 градуса за около 20-25 мин.
Охлаждат се.
Глазура:
За глазурата се разбъркват всички съставки. Може да се увеличи или намали прясното мляко в зависимост от желаната гъстота. Поръсва се през вилица върху всяко кравайче и се оставя да засъхне на стайна температура.
Кравайчетата с конфитюр от сушени плодове са готови.
Източник: Вкусно с Йоли