Начин на приготвяне
Пилешкото филе се поръсва с малко сол и черен пипер. В купа смесваме брашното и половината настърган кашкавал, разбърква се добре.
Всяко филе се овалва в брашното с кашкавала и се потупва с пръсти да полепне като коричка.
В тиган се загрява олио и масло, пържим пилешкото месо от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.
В същата мазнина се сипват нарязаните ленти бекон, за да се позапържат. Добавя се нарязан ситно лук и скилидки чесън, запържват се и те.
Прибавя се готварската сметана, сипва се и останалият настърган кашкавал и се бърка докато се получи сос.
Овкусява се със сол, черен пипер. Връща се месото в соса и оставяме за кратко на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Сервираме поръсено с пресен магданоз.