Бисквитена торта с круши и канела

07/09/2017
"Прекрасно съчетание между вкусове и аромати, събрани в парче страхотна бисквитена торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо976
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тавичка подреждаме бисквитите, като предварително натопяваме всяка една в прясно мляко.

Подготвяме крема по следния начин. В съд поставяме млякото и го варим. Отделно разбиваме яйцата и захарта, към които прибавяме и брашното. Получената смес прибавяме на струя към млякото и варим още малко до сгъстяване.

След като е готов още топъл изсипваме част от крема върху бисквитите. Отгоре поръсваме от смлените орехи и нареждаме част от крушите, които сме обелили и изчистили от семките и нарязали на парченца.

Върху тях се нарежда втори пласт от бисквитите, като също потапяме всяка една в млякото. Поставяме и крема отгоре. Така продължаваме докато поставим всички бисквити и крема.

Най-отгоре завършваме с крем, като подреждаме пожелание нарязаните на парченца круша и поръсваме с канелата.

Готовата бисквитена торта слагаме в хладилника за не по-малко от 3 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар