Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с круши и канела

Бисквитена торта с круши и канела

Бисквитена торта с круши и канела
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Прекрасно съчетание между вкусове и аромати, събрани в парче страхотна бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 голям пакет бисквити Закуска
  • круши - 2 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тавичка подреждаме бисквитите, като предварително натопяваме всяка една в прясно мляко.

Подготвяме крема по следния начин. В съд поставяме млякото и го варим. Отделно разбиваме яйцата и захарта, към които прибавяме и брашното. Получената смес прибавяме на струя към млякото и варим още малко до сгъстяване.

След като е готов още топъл изсипваме част от крема върху бисквитите. Отгоре поръсваме от смлените орехи и нареждаме част от крушите, които сме обелили и изчистили от семките и нарязали на парченца.

Върху тях се нарежда втори пласт от бисквитите, като също потапяме всяка една в млякото. Поставяме и крема отгоре.

Така продължаваме докато поставим всички бисквити и крема.

Най-отгоре завършваме с крем, като подреждаме пожелание нарязаните на парченца круша и поръсваме с канелата.

Готовата бисквитена торта слагаме в хладилника за не по-малко от 3 часа.

Бисквитената торта с круши и канела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: