Начин на приготвяне
На дъното на тавичка подреждаме бисквитите, като предварително натопяваме всяка една в прясно мляко.
Подготвяме крема по следния начин. В съд поставяме млякото и го варим. Отделно разбиваме яйцата и захарта, към които прибавяме и брашното. Получената смес прибавяме на струя към млякото и варим още малко до сгъстяване.
След като е готов още топъл изсипваме част от крема върху бисквитите. Отгоре поръсваме от смлените орехи и нареждаме част от крушите, които сме обелили и изчистили от семките и нарязали на парченца.
Върху тях се нарежда втори пласт от бисквитите, като също потапяме всяка една в млякото. Поставяме и крема отгоре.
Така продължаваме докато поставим всички бисквити и крема.
Най-отгоре завършваме с крем, като подреждаме пожелание нарязаните на парченца круша и поръсваме с канелата.
Готовата бисквитена торта слагаме в хладилника за не по-малко от 3 часа.
Бисквитената торта с круши и канела е готова.