Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бейби скариди на тиган

Бейби скариди на тиган

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Бейби скариди на тиган
Снимка: Даяна Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Замирише ли на скариди с масло, знаем, че е време за купони с приятели и лятна почивка"

Необходими Продукти

  • скариди - 200 г бейби
  • масло - 20 г
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 4/5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - подправка за риба
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бейби скаридите се почистват много добре. Те не се белят, защото при самото им сготвяне люспите стават годни за ядене.

Почистват се пипалата им, защото често може да намерите в тях някое растение. След като се почистени и измити се оставят да се отцедят.

В дълбок тиган се слага маслото да зарее.

Чесънът се обелва и нарязва на ситни парчета. Поставя се в тигана с маслото и се бърка. В тигана се поставят и вече отцедените скариди.

Ястието се подправя със сол, черен пипер, подправка за риба (по желание) и куркума. Разбъркват се много добре и се добавя бялото вино.

Скаридите не се готвят много дълго. В нашия случай трябва да хванат лек загар на коричката. Сервират се топли с изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: