Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Кралски скариди на уок тиган

Кралски скариди на уок тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Кралски скариди на уок тиган
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Толкова ще ви харесат тези кралски скариди, че ще искате всеки ден да си ги приготвяте"

Необходими Продукти

  • чесън - 3 скилидки
  • праз - 2 стръка, нарязан
  • скариди - 10 бр. с черупка
  • бял пипер
  • лют червен пипер
  • шери - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • сусамово масло - 1 с.л.
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. пресен, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите без да махате кожата. Мариновайте ги за 15 мин. с джинджифила, соевия сос и шери. Отцедете. Почистете праза, нарежете го по диагонал с дебелина до 1.5 см.

Накиснете праза във вода и го отцедете след като е добре почистен.

Включете уок тигана на силна температура. Добавете чесъна, скаридите, фъстъченото масло и разбъркайте до промяна на цвета, около 2 мин.

Извадете морските дарове и заделете. Сипете в дълбокия тиган праза, сол и черен пипер, сусамово олио и разбъркайте. Върнете ги и гответе скаридите на тиган около 30 секунди.

Кралските скариди на уок тиган се приготвят лесно и бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: