Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди с аспержи на тиган

Скариди с аспержи на тиган

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Скариди с аспержи на тиган
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Една много интересна рецепта за скариди на тиган"

Необходими Продукти

  • скариди - 600 г (почистени)
  • аспержи - 500 г
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • масло - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и нарязват на парчета с дължина около 3 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода за 5-7 минути.

В тиган се загрява половината от кравето масло.

Скаридите трябва да са предварително почистени и след това се прибавят в тигана. Запържват се от всички страни.

След като са готови, може да се извадят от тигана и се оставят настрана.

В тигана отново се слага останалото краве масло и се добавят нарязаните аспержи и подправките, сол, мащерка, чесъна - нарязан на колелца, соевия сос и по желание лют червен пипер.

Когато поомекнат аспержите, сложете скаридите и добавете виното.

Гответе докато виното изври за още около 5 минути. Накрая овкусете ястието с лимонов сок.

Скаридите с аспержи на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: