Начин на приготвяне
Кремът за бисквитена торта е за 1 литър мляко. 800 мл от млякото слагаме на котлона заедно с 8 с.л. захар. В 200 мл мляко в отделен съд се размива кремът за тортата.
Преди да заври млякото се сипва кремът и се добавя есенцията лимон. Бърка се до сгъстяване на крема. В широк съд (където ще потапяме бисквитите) се слага останалото 250 мл мляко с 2 с.л. захар. Слага се на котлона докато се разтвори захарта.
Бананите се нарязват на кръгчета. Формата за тортата, която използвам, е с диаметър 28 см. Най-отдолу редя бели бисквити, които съм потопила в сладкото мляко.
Потапянето става за секунда - не трябва да се напояват с мляко, а само да се намокрят. Слага се от крема, нарежда се единият банан. Нареждат се от кафевите бисквити, крем и вторият банан.
Отново се слагат бели бисквити и се завършва с крем. Тортата се оставя за 2-3 часа в хладилник. След това се поръсва с настърган шоколад и се връща отново в хладилнника. Желателно е тортата да престои поне 12 часа, преди консумация.