Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с лимонов привкус

Бисквитена торта с лимонов привкус

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Бисквитена торта с лимонов привкус
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Свежа бисквитена тортичка, която не отнема много време и усилия, но резутатът е страхотен!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Закуска
  • бисквити - 1/2 пакет Зкуска какао
  • прясно мляко - 1.250 л
  • крем - 1 пакет за бисквитена торта
  • захар - 10 с.л.
  • банани - 2 бр
  • есенция - 2 - 3 капки лимон
  • шоколад - 1 бр. натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът за бисквитена торта е за 1 литър мляко. 800 мл от млякото слагаме на котлона заедно с 8 с.л. захар. В 200 мл мляко в отделен съд се размива кремът за тортата.

Преди да заври млякото се сипва кремът и се добавя есенцията лимон. Бърка се до сгъстяване на крема. В широк съд (където ще потапяме бисквитите) се слага останалото 250 мл мляко с 2 с.л. захар. Слага се на котлона докато се разтвори захарта.

Бананите се нарязват на кръгчета. Формата за тортата, която използвам, е с диаметър 28 см. Най-отдолу редя бели бисквити, които съм потопила в сладкото мляко.

Потапянето става за секунда - не трябва да се напояват с мляко, а само да се намокрят. Слага се от крема, нарежда се единият банан. Нареждат се от кафевите бисквити, крем и вторият банан.

Отново се слагат бели бисквити и се завършва с крем. Тортата се оставя за 2-3 часа в хладилник. След това се поръсва с настърган шоколад и се връща отново в хладилнника. Желателно е тортата да престои поне 12 часа, преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: